Detta händer på Sundsby under 2018

Årsmöte Vänföreningen

Söndag 25 mars klockan 14-16 i Valla församlingshem

Iverdagen

Lördag 5 maj klockan 11-16, en prova på-dag kring friluftsliv och natur.

17-maj-firande

Norges nationaldag

Kammarkör på Stora scenen

Midsommardagen 23 juni

Konsert i parken med Vier Brillen

Onsdag 27 juni

Historisk guidning i parken

Varje lördag klockan 15 från lördag 30 juni till lördag 25 augusti 2018.

Mjörn runt med kajak

Lördag 14 juli

Margaretadagen

Fredag 20 juli

Konsert Vär & Vurna

Onsdag 8 augusti
Mer info hittar du här

Skördemarknad

15-16 september klockan 11-16 Mer info hittar du här

Julmarknad

17-18 november klockan 11-16

Tidigare aktiviteter

Här kan du se vad som hänt tidigare under 2017.

Julmarknad

Den 18-19 november var det julmarknad på Sundsby. Sundsby säteri fylldes av glöggdoft, granris och utställare med olika hantverk. Barnen kunde lämna önskelistan till tomten, åka häst och vagn, klappa får, prova lyckan i fiskdammen och njuta av musikunderhållning.

Musik på Margaretas tid

Professor Olle Edström berättade och Martin Bagge, Jonas Frank-Blom och Andreas Edlund spelade och sjöng musikfrån 1600-talet

Skördemarknad

Lokala odlare och hantverkare visar och säljer sina produkter bl.a. honung, saft, gele, korv, lammskinn, blommor och hantverk. Roligt för barnen med ponny- och åsneridning, kaniner, höns, naturlekplats, visningsbikupa, grålle, fiskdamm m.m.

Utmärkelse för Årets Ideella Insats gick till Frigångarna

Utdelning av årets utmärkelse för Goda insatser för en levande landsbygd gick till Åke och Tore Berntsson

Konsert i jazzanda med Isak, Love och Truls

I augusti hade Isak Ingvarsson, saxofon, Love Grundberg, bas och Truls Levenstam, gitarr en jazzkonsert på Magasinsvinden.
Plats: Magasinsvinden

Guidade visningar av Sundsby Säteri

Hela sommaren guidade Bohusguiderna på Sundsby Säteri

Vär och vurna sjunger blues på Tjörbu

Det akustiska hobbybandet från Alingsås sjöng och spelade på Tjörnbu

Margareta in concert

Konsert med delar av Margaretaspelet med Solveig Persson, Maria Johannessen, Bodil Kristiansson, Bo Svensson, Axel Falk, Stefan Forssén och Toivi Wiskari

Margaretadagen, barockfestival och Margaretaspel

Margaretadagen den 20 juli firades med bland annat barockfestival och Margaretaspel. Den lokala smeden Emelie Wijk (Silverwijk) som har en butik på Sundsby fick årets Margaretapris.

Mjörn runt med kajak

Den 1:a juli tog Friluftsfrämjandet med ett gäng på en tur med kajak runt Mjörn.

Iverdagen Familjedag och marknad

Den 3 juni firades Iverdagen med bland annat tipspromenad längst Iverleden, skattjakt, poängpromenad, plantering för barnen i Barnens trädgårds i köksträdgården, prova på träsnide, discgolf, golf, boule, fågelskådning, naturfrågesport, slackline, klappa snälla hundar, ponnyridning.

Så talade och skrev vi på Margareta Hvitfeldts tid (1600-talet)

Den 27 maj kom docent Erik Magnusson Petzell från Institutet för språk och fornminnen och talade om språket på Margareta Hvitfeldts tid. Ett 30 tal personer kom och lyssnade och föredraget var mycket uppskattat

Norges nationaldag

Den 17 maj firades Norges nationaldag traditionsenligt på Sundsby Säteri. Axel Falk och Lotta Rössövik underhöll, Iver Hvitfeldt höll ett tal. Clownen Mattis hade en föreställning för barnen m.m.

Skrivarcirkel

Under våren 2017 hade TJörns kommun och Studieförbundet vuxenskolan en skrivarcirkel i trädgårdsmästarbostaden på Sundsby Säteri

Årsmöte Sundsby Vänförening

26 mars hade Sundsby vänförening årsmöte